Gemeentenieuws: Uitbreiding Speelplek Landje van Chardon (Prins Hendriklaan/ Wilhelminasingel)

Bericht vanuit Gemeente Vlaardingen:

Goede openbare voorzieningen om te kunnen spelen, ontmoeten, bewegen en sporten zijn belangrijk. Toch is het soms niet mogelijk om voldoende geschikte locaties te vinden voor goede en veilige speelplekken of sportveldjes. Dit kan te maken hebben met verkeerssituaties, de aanwezigheid van water of een hoge dichtheid qua bebouwing. Oud Ambacht is zo’n wijk, de woningen staan dicht op elkaar en de parkeerdruk is hoog. Ter compensatie gaan we de speelplek ‘Landje van Chardon’, gelegen aan de rand van Oud Ambacht daarom uitbreiden.

Afgelopen jaar kon iedereen meedenken over de uitbreiding. Er was 1 wens waar heel veel kinderen en ouders om vroegen, namelijk een uitdagend klimtoestel! Vanaf september kan er dan ook volop geklommen worden in de gloednieuwe klimspin. Een aantal nieuwe toestellen zijn ook geschikt voor kinderen in een rolstoel, zo kan iedereen meedoen. Om deze toestellen goed te kunnen bereiken worden er half verharde paden aangelegd. Ook na een flinke regenbui is de speelplek straks dus gewoon te gebruiken.

Vanaf augustus 2024 gaan de werkzaamheden beginnen, deze zullen naar verwachting ongeveer een maand duren. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de planning wijzigen.

https://www.vlaardingen.nl/Onderwerpen/Openbare_ruimte/Spelen_in_Vlaardingen/Uitbreiding_speelplek_Landje_van_Chardon

1 gedachte over “Gemeentenieuws: Uitbreiding Speelplek Landje van Chardon (Prins Hendriklaan/ Wilhelminasingel)”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *