Stand van zaken terrein Van der Kooij & nieuwbouwplannen

Het Bewonersplatform Oud Ambacht heeft zich rond de toekomstige woningbouw op de terreinen van de voormalige garage en showroom van Van der Kooij de afgelopen periode vooral ingespannen voor drie zaken: 


1. De zorg voor voldoende parkeerruimte; 

2. Het voorkomen van overlast bij de bestaande bebouwing; 

3. Het opruimen van gedumpt afval  
 
De stand van zaken is als volgt: 
1. De gemeente heeft het bestemmingsplan vastgesteld, ook al is er niet voorzien in voldoende parkeerruimte en zijn er andere onvolkomenheden in het plan. Er loopt evenwel nog een beroep bij de Raad van State. Pas als er uitspraak is gedaan, wordt duidelijk of kan worden gebouwd volgens het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan. 
2. Het Bewonersplatform heeft zeer frequent bij de gemeente aangegeven dat dit punt moet worden opgelost. 
3. De gemeente is gevraagd of het afval op het terrein achter de hekken hier mag staan of dat hier sprake is van illegale opslag. 
 
In een recent bericht aan het Bewonersplatform geeft de gemeente het volgende aan: 

“De gemeente heeft recentelijk extra onderzoek laten doen, door een extern gespecialiseerd bureau, hoe optimaal het pand kan worden afgesloten. Hierbij is duidelijk geconstateerd dat dit op dit moment niet het geval is. De gemeente heeft met de ontwikkelaar, namens de eigenaar, de afspraak gemaakt dat het pand wordt afgesloten passende bij het advies van het gespecialiseerde bureau. Binnen korte tijd zal deze aangepaste afsluiting plaatsvinden. De gemeente houdt hier zicht op. 

Ook is de eigenaar aangesproken op het rondslingerende afval op het terrein. Men heeft aangegeven dit zo snel mogelijk op te ruimen en ook hierop zal de gemeente toezien. 

Meldingen met betrekking tot leefbaarheid, veiligheid en overlast kunnen gedaan worden via de Buitenlijn, het contactformulier van de gemeente via www.vlaardingen.nl/contactformulier of bellen met (010) 248 4000. 

Tot slot willen we benadrukken dat de gemeente zich ervan bewust is dat dit geen ideale situatie betreft. Het betreft een tijdelijke situatie totdat er gestart kan worden met de woningbouw. Een geschatte aanvang van de (sloop)werkzaamheden is helaas op dit moment vanwege een lopende bezwaarprocedure echter niet aan te geven.” 

Het Bewonersplatform zal de vinger aan de pols houden en wacht nu snelle effectieve actie van de gemeente af. 

2 gedachten over “Stand van zaken terrein Van der Kooij & nieuwbouwplannen”

  1. Het is te hopen dat er zo snel mogelijk kan worden gesloopt en dat de nieuwbouw kan starten
    De huidige situatie is een doorn in het oog voor het
    mooie Ambacht

  2. Marianne Muilwijk

    Hoop dat er snel duidelijkheid komt en er gebouwd kan worden. Van deze situatie wordt niemand blij lijkt me. Hoe langer dit duurt hoe meer er ook overlast zal zijn (hangplek, brandstichting, ander onwenselijk gedrag) en afval gedumpt kan worden. Vind het afschuwelijk en inmiddels gevaarlijk dat dit vervallen, onooglijke gebouw de entree van onze fijne wijk is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *