Vernieuwing Burgemeester de Bordesplein

Het Bordesplein kan worden beschouwd als het centrum van onze buurt Oud-Ambacht.
Het plein was in de loop der jaren gedegradeerd tot een “passief”, slecht onderhouden als hondenuitlaatplek benutte locatie waar niets te beleven viel. Een paar pleinbewoners zijn in 2016 in overleg gegaan met de gemeente. Van de gemeente mocht de werkgroep die zich over de herinrichting boog, gebruik maken van de diensten van een bevlogen ontwerper Roel Crul. In een kerngroep met drie buurtbewoners zijn diverse plannen ontwikkeld die vervolgens in een breed overleg met vele bewoners meerdere keren zijn besproken. Een intensief proces dat de nodige inspanningen kostte om tot een goed ontwerp, de nodige financiering niet alleen van de gemeente maar ook van fondsen en sponsoren en een ruim draagvlak bij de bewoners te komen.  
Op 28 januari 2017 is het heringerichte Bordesplein officieel in gebruik genomen. Het plein heeft een min of meer unieke inrichting met een podium, mooie drinksschalen voor de vogels op een paar zwerfkeien, een speelboom voor de kinderen, wilde planten, mooie bomen, een lage haag, een kriskras grintpaadje om een grasveld en natuurlijk een aantal banken.
Met de gemeente is een zogenaamde wijkdeal afgesproken over het onderhoud van het groen op het Bordesplein waarbij de belangrijkste verplichting van de bewoners is regelmatig het onkruid en zwerfafval te verwijderen. Dat onderhoud wordt georganiseerd door een paar bewoners van het plein en het lukt altijd met een klein (5 mensen) of groter ploegje (ruim 10 volwassenen en kinderen) om een aantal keren per jaar het pleintje onder handen te nemen. Het werken is niet erg, want er is sprake van een gezellige ontmoeting met koek en zopie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *