Rondje Ambacht 7 & 8 juni 2024

Op vrijdagmiddag 7 en zaterdag 8 juni aanstaande vult de wijk zich met de gezelligheid van Rondje Ambacht.
Als vanouds stellen verschillende buurtbewoners en organisaties haar deuren en tuinen open. Er is muziek, hapjes, drankjes, er worden plantjes en hobby’s tentoon gesteld en nog veel meer. Er zijn 16 deelnemers, waaronder naast een hoop buurtgenoten ook de tuinders op het Landje van Chardon en de Bethelkerk met een gevarieerd programma. Lokale bandjes en artiesten spelen op verschillende plekken, houdt deze website of de facebookpagina in de gaten voor meer informatie.
Hobbymarkt zaterdag
Doe je niet mee met je tuin, maar heb je wel een leuke hobby die je wil laten zien aan de buurt? Dan hebben we op het Bordesplein ruimte om met je eigen spullen een plekje te maken. Graag aanmelden hiervoor via rondjeambacht@bewonersplatformoudambacht.nl .
 
Dichtwedstrijd zaterdagmiddag
Op zaterdag 8 juni zal er op het Bordesplein ruimte zijn voor de dichtkunst. Jong en oud, beginner of gevorderde kan meedoen met de gedichtenwedstrijd. Er is ruimte voor ieder die dat wil om zijn gedicht voor te dragen. Een vakkundige jury beslist wie de finale haalt en kans maakt op een mooie prijs.
Poëzie Jukebox (Dé poëtische opfrisser voor uw festival!)

Een man in een keurig pak met strik loopt rond met een fleurig sandwichbord. Daarop staan ruim 40 titels van gedichten. Ontroerende, grappige, absurde, splinternieuwe en gouwe ouwe.
Van Vasalis tot Annie MG Schmidt, van Lucebert tot Bram Vermeulen, van ‘Herinnering aan Holland’ tot ‘Levenslang verliefd’.
Gedichten voor volwassenen, maar ook gedichten voor, over en door kinderen.
Het publiek kiest, hij draagt voor. Uit het blote hoofd natuurlijk.
Met zijn mobiele act zoekt hij het publiek op, maar al gauw weet het publiek hem te vinden.
Kees Neefjes is onder andere regisseur van cabaretier Rop Janze en auteur. Hij publiceerde een roman, een verhalenbundel en schoolboeken.
Rop Janze is cabaretier en tekstschrijver. Voor corona toerde hij door het land met zijn poëtisch cabaretprogramma “Denkend aan Holland”. Onlangs verscheen zijn debuutbundel “Je weet toch nooit wat er onder die kleren zit”.

www.poeziejukebox.nl

“De Poëzie Jukebox bewijst dat poëzie ook leuk kan zijn”  (Radio 1 Journaal)

Houd deze site in te gaten, abonneer je op de nieuwsbrief of wordt lid van https://www.facebook.com/groups/bewonersplatformoudambacht
De laatste week voor Rondje Ambacht wordt de flyer met deelnemers huis-aan-huis bezorgd
Tot ziens in Ambacht!

 

Urenschema

Zaterdag

11.00 - 16.00
Zaterdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *