Overlast vliegtuigen (Frits Nolet)

Beste Allen,

In navolging van het korte verslag wat ik in de vergadering van donderdag 20 februari heb gegeven het volgende.
John Witjes is de officiële vertegenwoordiger van de bewoners in Schiedam, die in Spaland het meeste last hebben van vliegtuiglawaai. Schiedam valt binnen de contouren van geluidsoverlast, Vlaardingen niet. Vlaardingen is dus niet vertegenwoordigd, maar John is wel blij met alle morele steun uit de buurt.Zie artikel over John Witjes in AD. John heeft veel informatie verzameld en gepubliceerd op de site van de Bewonersvereniging Spaland.
Rotterdam The Hague Airport (RTHA, vh. Zestienhoven) heeft op haar eigen site een pagina over het ‘nachtregime’. Daar wordt ook gerapporteerd over het aantal overschrijdingen van de norm. John heeft een eigen rapport geschreven ‘Weerklank 2019’, met eigen waarnemingen uit 2019. Zie bijlage.
Daarin wordt melding gemaakt van een methode voor geluidmeting van bepaalde vliegtuigen door bewoners zelf met een app op de telefoon. Deze app wordt ook van harte aanbevolen door de Gemeente Rotterdam. Open deze pagina op je telefoon en je kan direct de app installeren op een Apple of Google Android telefoon. Een andere genoemde site laat live de vliegbewegingen boven Rotterdam e.o. zien.
Verder heb ik gesproken met Arie Kuijvenhoven uit de Luijerinksingel. Hij heeft een mailwisseling gehad met RTHA over niet gemelde nachtvluchten, maar kwam daar niet veel verder mee. Ook even gesproken met Bart de Leede, wethouder in Vlaardingen en bewoner van de Mauritssingel. Hij is ook voorstander van wat meer actieve bijdrage van de bewoners uit Vlaardingen-Ambacht.

Ik wil voorstellen om op onze nieuw te maken website een pagina over vliegtuigoverlast te maken met verwijzingen naar bovenstaand informatie, Met een nieuwsbrief kunnen we de Vlaardingen-Ambacht bewoners hier op wijzen en hun aansporen de app Explane te installeren en gebruiken om meldingen te doen.

Groeten, Frits  

1 gedachte over “Overlast vliegtuigen (Frits Nolet)”

  1. Arie Kuijvenhoven

    Hallo Allemaal,
    Ik ben nieuw op deze site, maar woon ruim 28 jaar in Ambacht. Mijn interesses zijn breed , maar betreffen met name (vliegtuig)overlast.
    Het voorstel van Frits Nolet steun ik van harte. Vooral nu er op Schiphol permanente peraoneelsproblemen blijken die men daar probeert af te wentelen op ons. Via Zestienhoven, dat men pretentieus THRA heeft genoemd. En het gaat niet alleen meer om aankomsten, maar ook vertrekkende vliegtuigen die dan ook nog eens veel meer lawaai maken.
    Wat dat betreft vind ik het jammer dat ik pas na de actie van vandaag (14/5) bij diverse vliegvelden daarover hoorde. Want denk niet dat overleg alleen ons hierbij helpen zal. Er is veel meer nodig, kijk nog maar eens naar wat ze in de Flevopolder uit de kast hebben moeten trekken de afgelopen jaren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *