Bewonersplatform Oud Ambacht wint Gouden Buur Award

Afgelopen zaterdag 24 september was de jaarlijkse nationale burendag. Daarbij hoort in Vlaardingen ook de uitreiking van de Gouden Buuraward voor een persoon of organisatie die zich bijzonder heeft ingezet voorde buurt.

De mate waarin een buurt of wijk aantrekkelijk en/of geschikt is om te wonen, is volgens Milton King, medegrondlegger van Buurtbemiddeling Vlaardingen en juryvoorzitter, afhankelijk van hoe dialoog, participatie, samenwerking en inclusiviteit wordt toegepast door de bewoners van de gemeente.

Wij als platform zetten ons inmiddels nu al een flink aantal jaren in voor ontmoeting en verbinding van buurtbewoners en om gezamenlijk te werken aan een mooiere buurt.

Ons  buurtinitiatief wordt door de organisatie die de Gouden Buurt Award uitreikt gezien als een schoolvoorbeeld hoe saamhorigheid, harmonie en sociale cohesie in woonwijken kunnen worden vergroot.

Uit de 16 genomineerden voor deze Award zijn wij als Bewonersplatform Oud Ambacht door de jury als nummer 1 gekozen. Op vrijdag 23 september werd de trofee aan ons uitgereikt door Rita Young.
Voor ons als Platform het bewijs dat we het vele werk zoals het organiseren van buurtpicknick, een buurtvisie, inzet voor een juist parkeerbeleid, activiteiten voor ouderen en veel meer aandacht voor kinderspeelplaatsen niet voor niets doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *