Gemeentenieuws: Uitnodiging Netwerkbijeenkomst Energiebesparing 7 november

Bericht vanuit Gemeente Vlaardingen:

Beste genodigden,

Veel inwoners van Vlaardingen komen (verder) in de financiële problemen door de stijgende energieprijzen. In de stad zijn er al veel initiatieven om deze mensen te helpen. Corporaties, welzijnsorganisaties, vrijwilligersorganisaties, kerken, de gemeente en bewoners zetten zich in. Helaas maken veel mensen nog geen gebruik van de energietoeslag terwijl ze er wel voor in aanmerking komen.

Samen hebben we veel kennis in huis over hoe we inwoners van Vlaardingen in nood kunnen helpen. Met de winter voor de deur is het daarom belangrijk dat we onze krachten bundelen.

Daarom nodigen we u uit voor een netwerkbijeenkomst op 7 november van 17.00 tot 20.00 in de Windwijzer, Schiedamseweg 95. Inloop is vanaf 16.30 uur. Tijdens de bijeenkomst is er een maaltijd.

Programma:

Tussen 16.30  en 17.00 is de inloop. U kunt onder het genot van koffie, thee of een frisdrankje vast informeel kennis maken met elkaar.

Vanaf 17.00 uur zullen wij u informeren over de energietoeslag. Wij vragen ook uw hulp om mensen die u in uw buurt, via uw activiteiten of werk in de stad ontmoet, attent te maken op de mogelijkheid om voor 1 januari een aanvraag in te dienen en daar eventueel hulp bij te bieden of in te schakelen.

Vervolgens willen we u meer vertellen over de mogelijkheid om gratis, met eenvoudige middelen, de energiekosten te verlagen. Hiervoor wordt een organisatie opgebouwd die dit voor mensen kan doen of hierbij hulp kan bieden, besparingstips kan geven en ook graag samenwerkt met vrijwilligers.

Om 18.00 uur is er een gezamenlijke maaltijd.

Vanaf 18.45 bespreken we hoe we samen zoveel mogelijk mensen, die onder andere door de hoge energiekosten (verder) in problemen komen, kunnen helpen. Wat hebben deze mensen nodig, wat kunnen we hierin voor elkaar betekenen, hoe weten we elkaar te vinden en wat is er nog meer nodig?

Rond 19.30 is er gelegenheid om na te praten onder het genot van koffie, thee of een frisdrankje.

Meer informatie? Neem contact op met Rob van der Veen, (010) 248 4525, rob.vander.veen@vlaardingen.nl.

Wij heten u op 7 november van harte welkom!

Wij verzoeken u vriendelijk, uiterlijk donderdag 3 november door te geven of u aanwezig bent. Dat kan via het aanmeldformulier op www.vlaardingen.nl/7november . U kunt dan ook eventuele dieetwensen doorgeven.

Met vriendelijke groet,

namens de wethouders K. Kegel en A. Proos,

Frank van Zelst,

programmamanager

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *